Hoofd menu

Tadelakt is een glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, naTadelakt  buitendouchetuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders.

Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen... bijna iedere vorm is mogelijk.


Wij maken origineel marokkaans Tadelakt. Het handpolijstwerk met een geslepen steen geeft Tadelakt een mooie textuur.

Oorspronkelijk werd Tadelakt al jaren geleden in Marokko gebruikt om daken en andere delen van het huis waterdicht te maken. Door de jaren heen werd en wordt het overal in huis gebruikt.

Het procedé is als volgt; de pleister wordt ongeveer 5 mm dik aangebracht op een ruwe ondergrond van bijvoorbeeld cementmortel. De dag erna wordt het oppervlak met een speciale halfedelsteen net zolang gepolijst tot een gladde ondergrond ontstaat, daarna wordt het oppervlak ingewreven met een zeepmengsel op basis van olijven om de muur waterdicht te krijgen.


Tadelakt is keihard en lijkt wel op een geglazuurd vlak. Er gaan veel uren zitten in het opbrengen, polijsten en inzepen. Een product met speciale uitstraling. Voor meer informatie en voorbeelden kunt u ons atelier bezoeken.

contact

Voor informatie of een afspraak kunt u ons bellen of e-mailen. 

Theo Vermeltfoort
Vlasven 28  5464PN Veghel
NL
 tel +31653184022
 

K.v.k. te Eindhoven nr 170.99.762
BTW nr 0576 83 347 B01


 

  • Zie ons privacybeleid voor meer details.
  • We willen u als klant van Kit- & Afbouwbedrijf Vermeltfoort niet kwijt raken– we hebben dus voortaan uw uitdrukkelijke toestemming nodig bij gegevens verwerking! We hopen op uw begrip hiervoor.