huis met vochtprobleemVochtproblemen

Een natte kelder, het het is niet alleen knap lastig ivm de muf ruikende lucht, wanneer u last van optrekkende vocht of water in uw kelder hebt. Ook alles wat u in een kelder wilt bewaren wordt na verloop van tijd aangetast en kunt u weggooien.

Dat is echter niet nodig! Met een gedegen aanpak kunt u het vochtproblemen echt weer uit uit kelder weren, zodat droge en koele opslag en ander gebruik weer mogelijk is.

Ook op andere plaatsen in huis kunnen vochtproblemen aanwezig zijn.

Vochtproblemen kunnen in een woning onstaan wanneer vochtige lucht door onvoldoende ventilatie blijft hangen. Dit vocht kan afkomstig zijn van bijvoorbeeld koken, douchen of afwassen.

Sommige woningen hebben echter ook door een bouwkundig gebreken vochtproblemen. Door verbeteringen in bijv afwerking muren, het op juiste wijze behandelen van kieren en naden, herstellen van metselwerk etc is een afname in vochtproblemen te realiseren.

Vochtproblemen in huis is slecht voor de gezondheid. Veel klachten kunnen voorkomen worden als het in huis droger zou zijn geweest. Wanneer een ruimte of wand te lang nat is komen er zouten vrij.  Na verloop van tijd onstaan schimmels en dan zwammen en die zwerven door heel het huis.

Hulp bij water in de kelder?
Wilt u water of vochtproblemen in de kelder of andere woonruimtes goed aanpakken, schakel dan de hulp van een expert in.

Deze zal je voorzien van een goed advies. Ook kan hij de kelder doeltreffend waterdicht maken. Dan ben je voor altijd van dat water af.

Wij werken nauw samen met experts zoals Maurice van den Ijssel Techma Bouwspecialiteiten.

Project voorbeeld vochtproblemen:

Natte Kelder/ souterain met behoorlijke vocht/ lekkage problemen