Tadelakt is een glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders. 

tadelakt douche Tadelakt is uitermate geschikt voor toepassing in de badkamer - zelfs wastafels en ligbaden!- en op het toilet. Tadelakt wordt ook toegepast voor details in uw woonhuis of bedrijf, zoals op wanden, lambriseringen, schouwen, ornamenten of pilaren. Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen... bijna iedere vorm is mogelijk
  
Wij maken origineel  Marokkaans tadelakt. Het hand polijstwerk met een geslepen steen geeft absoluut depolijststeen tadelakt met de mooiste textuur.

Oorspronkelijk werd tadelakt al jaren geleden in Marokko gebruikt om daken en andere delen van het huis waterdicht te maken. Door de jaren heen werd en wordt het overal in huis gebruikt.

Het procedé is als volgt. De pleister wordt ongeveer 5 mm dik aangebracht op een ruwe ondergrond van bijvoorbeeld cementmortel. De dag erna wordt het oppervlak met een speciale halfedelsteen met vlakke kant net zolang geschuurd tot een gladde ondergrond ontstaat. Daarna wordt het oppervlak ingewreven met een soort zeep op basis van olijven om de muur waterdicht te krijgen. 

Bloempot en spatrand Tadelakt  Tadelakt is keihard en lijkt wel op een geglazuurd vlak.  Er gaan veel uren zitten in het opbrengen, schuren en inzepen. Een prachtig product dat overal toepasbaar is, ook door de mooie kleuren. De ideale natuurlijke aankleding voor je tadelakt badkamer en voor de keuken, maar ook bijv. als spatrand op een buitenmuur.

Voor informatie en voorbeelden bezoek ook ons atelier.

 

Klik op foto voor meer sfeer indrukken

Badkamer uitgevoerd in Tadelakt inclusief wandverwarming en stoomcabine

Badkamer uitgevoerd in Tadelakt en stucwerk  inclusief wandverwarming en stoomcabine


Tadelakt Living met sfeer

living met sfeer haardLiving met sfeer- wandafwerking en kunstfoto-g

klik op foto's voor meer


Buitendouche uitgevoerd in Tadelakt

project i.o.v.  Wendy schoenaker decorateurs

.